woensdag 28 januari 2009

Dag Allemaal

Zaterdag hebben wij genoten van een rustige wandeling aan de Waterfront. Daar kan je rustig rondlopen in het winkelcentrum en daarna even een tochtje maken door de haven.
Elien en Julie hebben vlechten in hun haar laten zetten terwijl Bieke en Marijke verder een kijkje namen.
Zaterdagavond zijn we nog even een kijkje gaan nemen naar de finale van de verschillende muziekbands.

Zondag hebben Elra en Johan ons meegenomen naar de kust. Hier hebben we vooral kunnen genieten van het mooie uitzicht. Op het strand liggen was er niet echt bij, want alles werd nat.
Zondagavond was het voor de eerste keer tekkiekerk en uiteraard mochten wij dit niet missen.
Het is een mis gemaakt voor en door jongeren. Zo stond er een drumstel in de kerk en speelden er sommige jongeren op een elektrische gitaar. Wij stonden mee te zingen en te swingen. Nu wachten tot volgende week en dan zijn wij zeker weer van de partij.

Stage Julie en Marijke:

Tijdens het weekend misten we onze stageplaats. We wilden snel weer op stage!

Maandag
Vandaag kwam er inspectie langs dus moesten we bij elke klas wat gaan helpen. We zagen dat er een nieuwe juffrouw was voor de kleuters en deze werden dan snel even in twee groepen gesplitst. Voor dat de inspectie er was, moest de Juffrouw nog wat papieren invullen. De kleuters zaten maar te wachten. Wij konden dit niet zo goed aanzien en zijn dan zelf maar begonnen met een ter plaatse geïmproviseerd ochtendritueel.

We stelden hen de gebruikelijke vragen zoals:
J: Hoe gaat het met julle.
Kls(in koor): Met ons gaat het baie goed, juffrouws. Dankie.
J: Heb julle lekker geslaap?
Kls: Ja
J: Ik het gisteren lekkere koos gemaakt. Ik het worst met salade geëet. Wat heb jij geëet?
KL: Elke kleuter antwoord wat hij geëet heeft.

Daarna hebben we de kleuters hun kleurenkennis getest en dit ging vlot. We namen er enkele blokken bij en begonnen zo wiskundige spelletjes te spelen. Wat is de hoogste toren? Welke toren heeft de meeste blokjes? Maak eens 2 slangen? Maak is twee slangen die even lang zijn,… enz. Deze opdrachten gingen ook al heel vlot!

Na een tijdje kwam de juf erbij staan en zei ze dat we moesten verder doen. Na het gevoel te hebben even inspiratieloos te zijn, hebben we de kleuters naar het toilet gestuurd. Hier was het uiteraard ook dringend tijd voor.
Wij hebben ons dan verder verplaats naar de volgende klas. Hier moesten de kinderen van graad 4-7 wiskunde oefeningen maken. Al snel werden wij weer ingeschakeld om deze oefeningen uit te leggen. Na de les wiskunde konden we zelf even leerders worden en deden we mee met de les Afrikaans!!! I.p.v. een oefening deden wij alle oefeningen voor alle graden!
Daarna werd onze dag beëindigd met het kaften van de schriften natuurwetenskappe.

Dinsdag:

Gisteren hadden wij voorgesteld dat we wel eens kennismakingsspelen en reactiespelen met de kinderen wilden spelen. Dit vond mevr. Ross een goed idee en waarom dan niet vandaag en de hele school!

Zo begonnen wij voor de speeltijd met de leerders van graad 1-2 & 3. Na de speeltijd kwam graad 4-5 aan bod en als laatste graad 6-7.

We hebben verschillende spelletjes gespeeld zoals: woesh, bibblibibblibob, zakdoek leggen, 1,2,3 piano, vlaggenroof, ….
Buiten de spelletjes werd er ook nog gezongen en gedanst.

Woensdag:

Na anderhalve week school is het nog steeds onze taak om al de werkschriften te kaften en voorbladen te schrijven. Wij dachten dat het alleen nog maar ‘Sosiale wetenskap’ zou zijn, maar nu bleek dit een werkschrift voor ‘Geskiedenis’ en Aardrijkskunde te zijn. Zo begonnen we weer aan 90 werkschriften.
Na een record tijd van 5 uur werden we door mevr. Ross verwittigd dat we bijna gingen vertrekken naar huis. We begonnen alles op te ruimen en hebben dan nog een uur met onze duimen zitten draaien. Nu hangen we er morgen ook weer aan om wederom werkschriften te kaften!



Morgen mogen wij voor de speeltijd de kleutertjes meenemen en er enkele educatieve opdrachten mee doen.

Vele groeten en een dikke zoen van Julie en Marijke

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste Julie,

Een supertoffe en gelukkige verjaardag gewenst van aan de andere kant van de evenaar.

Geniet ervan !!

Groetjes
Yasmine & Indra & Annick & Peter

Anoniem zei

Dag Julieke,

Jullie stage valt precies wel goed mee he, en de foto's zijn ook altijd leuk om te zien. Ik wens je al een gelukkige verjaardag dikke kus maar ga le nog een kaartje sturen
Mama Julie en Ludo

Anoniem zei

Hallo Julie,we willen je al een gelukkige verjaardag wensen,dikke kussen en nog veel stageplezier.
van nonkel Piet en tante Caroline

Anoniem zei

hoi myke

Het valt daar allemaal goed mee zie ik. Hier ook alles bon. Lukas is genezen en gaat terug naar school. hij was dees weekend weer fan van Jorgy en Kenny. Ik begin het goed gewoon te worden zo zonder dochter.( grapje)En al wat aan je eindwerk gewerkt, nog ideetjes opgedaan. Geniet maar met volle teugen want er is al een maand voorbij. liefs

Anoniem zei

Hallo Marijke,

Vind het leuk om jullie belevenissen te lezen. Waterfront, daar zijn wij ook al eens geweest.
De stage valt precies super mee. Doe het nog goed en geniet er nog van.
Groetjes van De Van Campen.
Diane

maja en co zei

hee die meiden....en vooral voor bieke!
het was heel leuk om je nog eens te zien en te horen via skype,en ook het filmpje op de blog is super leuk!!
op zich is het al leuk om alles te volgen via de blog maar het zijn maar lettertjes op papier(beeldscherm)
maar om jullie dan live bezig te zien zoals op de filmpjes...dat is zoooo veel leuker!alsof je erbij bent.
doe lekker zo verder en voor je het weet ben je weer terug!dus tot die tijd...GENIET ERVAN want in de dagelijkse sleur ben je zo weer hervallen hoor :)
bleeehhh

dikke knuf.

Anoniem zei

hej dag nichtje, hoe gaat het er mee daar in afrika? ik denk dage ni meer ga willen terug komen als ik zowa naar foto's van zuid afrika kijk. hopelijk hebt ge nog ni veel kindjes moeten slaan, alhoewel da kan misschien al is goe doen eh. allé amuseer u nog tussen de negerkes en tot binnenkort eh :D XXX Filip

Geraldo Maia zei

Bonjour Julie,
Toute mes félicitations pour votre Blog; il est très joli.
Bonne continuation! Du Brezil:
Amitiés Geraldo